Tények a Covid-19-ről

Frissítés: 2020 szeptember; közzététel: 2020 március
Nyelvek: CN, CZ, DE, EN, EO, ES, FR, GR, HE, HU, IT, KO, MS, NL, JP, PL, PT, RO, RU, SE, TR
Ossza meg ezt: Twitter / Facebook

A Covid-19-ről szóló, teljes hivatkozású tények, amelyeket a terület szakértői szolgáltattak, hogy segítsék olvasóinkat a kockázatok reális értékelésében.

„… az egyetlen módja a pestis elleni harcnak a becsületesség.“ Albert Camus: A pestis (1947)

Áttekintés

 1. A legújabb immunológiai vizsgálatok szerint összességében a Covid-19 halála (IFR) az általános népességtartományban 0.1% és 0.5% között a legtöbb országban, ami összehasonlítható az 1957-es és 1968-as közepes influenzajárványokkal.
 2. Magas kockázatú vagy nagy kitettségű emberek számára (beleértve az egészségügyi dolgozókat is), korai vagy megelőző kezelés elengedhetetlen a betegség progressziójának megelőzéséhez.
 3. Az olyan országokban, mint az Egyesült Királyság (lezárással) és Svédország (bezárás nélkül), az általános halandóság év eleje óta tartományba esik erős influenzaszezon; a halandóság az magasabb az USA-ban (1957/1968-hoz hasonlítható), de alacsonyabb olyan országokban, mint Németország és Svájc. Azonban, antitestértékek a korábban bezárt Európa nagy részén még mindig alacsony.
 4. A legtöbb helyen a halál kockázata iskolai és munkaképes korú egészséges egészséges népesség esetében összehasonlítható a napi munkába menet autóval. A kockázatot eleinte túlbecsülték, mert sok olyan embert, akinek csak enyhe tünetei voltak, vagy nem jelentkeztek tünetei, nem vették figyelembe.
 5. Az emberek mintegy 80% -a csak fejleszteni enyhe tünetek vagy nincsenek tünetek. Még a 70-79 évesek között is körülbelül 60% csak fejleszteni enyhe tünetek. Az emberek kb. 95% -a fejlődik ki mérsékelt tünetek és nem igényelnek kórházi kezelést.
 6. Akár az emberek 60% -a lehet már részleges T-sejt immunválasz az új koronavírus ellen a korábbi koronavírusokkal (azaz megfázásos vírusokkal) való érintkezés következtében. Sőt, a gyermekek akár 60% -a és a felnőttek körülbelül 6% -a lehet már keresztreaktív antitestek.
 7. A középkor a legtöbb nyugati országban a Covid-halálozás 80 évek alatt – pl. 84 év Svédországban – és csak az 4% -ról az elhunytaknak nem voltak komoly előfeltételei. Az influenzajárványokkal ellentétben a halálozások életkora és kockázati profilja tehát lényegében megegyezik normális halálozás.
 8. Sok országban, legfeljebb kétharmada az összes extra haláleset Otthonok, amelyek nem részesülnek általános zárolásból. Sőt, sok esetben az is nem tiszta hogy ezek az emberek valóban meghaltak-e a Covid-19-ben vagy hetek óta extrém stressz és elszigeteltség.
 9. Akár az összes 30% -a további halálesetek okozhatta nem Covid-19, hanem a zár, pánik és félelem. Például a szívrohamok és agyvérzések kezelése csökkent akár 40% -kal, mert sok beteg már nem mert kórházba menni.
 10. Sok médiajelentés fiatal és egészséges emberek a Covid-19 miatt meghalni hamisnak bizonyult: sok ilyen fiatal is nem halt meg a Covid-19-től már voltak súlyos beteg (pl. nem diagnosztizált leukémia miatt), vagy voltaképpen voltak 109 helyett 9 éves. A gyermekek Kawasaki-betegségének állítólagos növekedése szintén kiderült hogy eltúlozzuk.
 11. híd Covid-19 tünetek súlyos influenza (beleértve a tüdőgyulladást, trombózis és a íz- és szagérzet), de súlyos Covid-19 esetén ezek a tünetek valóban sokak gyakrabban és hangsúlyosabb.
 12. A tünetekkel küzdő emberek körülbelül 10% -ánál alakul ki ún poszt-akut („hosszú”) Covid és jelenteni kell a tartós tüneteket több hét vagy hónap. Ez fiatalabb és korábban egészséges embereket is érinthet, akiknek erős az immunválaszuk az új koronavírusra.
 13. A gyakran bemutatott exponenciális görbék “Korona házak” Meg félrevezető, mivel a tesztek száma is ugrásszerűen nőtt. A legtöbb országban a pozitív tesztek és a tesztek aránya (azaz a pozitivitási ráta) mindig megmaradt 20% alatt. Sok országban a fertőzés csúcsát már jól elérték a lezárás előtt hatályba lépett.
 14. A legtöbb Covid hotspoton, beleértve New York Cityt, Londonot, Stockholmot és Bergamót, a fertőzési arány az emberek mintegy 20% -a kellett kifejlesztett antitestek az új koronavírus ellen. Ez az érték jóval alacsonyabb, mint a kezdeti 60–80% -os becslés.
 15. Országok lezárás nélkül, Mint például a Japán, Fehéroroszország és Svédország, még nem tapasztaltak negatívabb eseményeket, mint sok más ország. Svédország egyenletes volt dicsérte valami által WHO és most profitál magasabb immunitás a bezárási országokkal összehasonlítva. A svéd halálesetek 75% -a ben történt nem elég gyorsan védett ápolási létesítmények.
 16. A hiánytól való félelem ventilátorok volt indokolatlan. A tüdő szakemberei szerint a Covid-19 betegek invazív lélegeztetése (intubációja) részben megtörtént félelemből valójában gyakran kontraproduktív és károsítja a tüdőt.
 17. A fő továbbítási útvonalak a vírus közül közvetlen érintkezés és cseppek beszélgetéskor vagy köhögéskor keletkezik, hanem beltéri aeroszolok (a levegőben lebegő apró részecskék). Úgy tűnik, hogy a kültéri aeroszolok és a tárgyak felülete csak játszanak kisebb szerepnél.
 18. Még mindig van alig vagy egyáltalán nem tudományos bizonyíték a hatékonyság érdekében szövetes maszkok és a kötelező maszkok bevezetése nem tartalmazhatta vagy lassítja a járványt a legtöbb országban. Egyes szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az arcmaszkok zavarhatják a normális légzést és válhatnak „Csíra hordozók” ha ismételten használják.
 19. Sok klinikák Európában és az USA-ban maradt nagyrészt kihasználatlanul lezárások során és egyes esetekben muszáj volt küldje haza a munkatársakat. Műtétek és terápiák milliói voltak törölve, beleértve számos rákszűrést és szervátültetést.
 20. Számos média elkapták dramatizálni próbál a kórházak helyzete, néha akár manipulatív képek és videók. Általában a szakszerűtlen beszámolás sok média maximalizálta a félelmet és a pánikot a lakosságban. Ennek eredményeként a nemzetközi felmérések szerint a legtöbb ember drámai módon túlbecsülni Covid-19 letalitás és halálozás.
 21. A vírusteszt készletek bizonyos esetekben a nemzetközileg használt hamis pozitív eredményt produkál és hamis negatív eredményekre reagálni nem fertőző vírustöredékek egy korábbi fertőzés következtében, vagy reagál másra gyakori koronavírusok részben hasonló génszekvenciával.
 22. Számos nemzetközileg elismert szakértők a virológia, az immunológia és az epidemiológia területén vegye figyelembe a intézkedések hogy legyen kontraproduktív és gyorsat ajánlani természetes immunizálás a lakosság körében és a kockázati csoportok védelme.
 23. Soha nem volt ott orvosi ok bezárására általános iskolák, mivel a gyermekeknél a betegség és az átvitel kockázata rendkívül alacsony. Van még nincs orvosi oka kis osztályok esetében maszkok vagy „elhatárolódási” szabályok az általános iskolákban.
 24. Több orvosi szakértő leírt expressz koronavírus oltások as felesleges vagy veszélyes. Valójában a úgynevezett sertésinfluenza például a 2009 – es esetekhez vezetett súlyos neurológiai károsodás és milliós nagyságrendű perek. Az új koronavírus vakcinák tesztelésében is komoly szövődmények és hibák már beszámoltak róla.
 25. A légúti megbetegedések világméretű járványa valóban kiterjedhet több évszak, de sok tanulmány a „Második hullám” alapulnak nagyon irreális feltételezések, mint például a betegség és a halál állandó kockázata az összes korcsoportban.
 26. Amerikai nővérek leírtak egy gyakran végzetes orvosi helytelen kezelés a Covid-betegek körében pénzügyi ösztönzők és nem megfelelő orvosi protokollok. Azonban sok helyen Covid halálos jelentősen visszaesett a jobb kezelési lehetőségek miatt.
 27. A szenvedők száma munkanélküliség, depresszió és az intézkedések eredményeként a családon belüli erőszak elérte történelmi rekordszint. Több szakértő azt jósolja, hogy az intézkedések igényt tartanak sokkal több élet mint maga a vírus. Az ENSZ szerint 1.6 milliárd ember szerte a világon fennáll a megélhetés elvesztésének a kockázata.
 28. Az NSA bejelentője, Edward Snowden arra figyelmeztetett, hogy a „koronaválság” felhasználható a tartós terjeszkedés of globális megfigyelés. A világ több pontján a népesség él drónok figyelik és a lezárások során súlyos rendőri túlkapásokkal kell szembenézni.
 29. A 2019 WHO az influenzajárvány elleni intézkedésekről szóló tanulmány megállapította, hogy orvosi szempontból „Érintkezés nyomon követése” is „Semmilyen körülmények között nem ajánlott”. Ennek ellenére a kapcsolattartó alkalmazások már megtették válik részben kötelező több országban.
 30. A az új koronavírus eredete továbbra sem ismert, de a legjobb bizonyíték jelenleg a Covid-szerű tüdőgyulladás egy kínai bányában 2012-ben, amelynek vírusmintáit a Wuhani Virológiai Intézet (WIV) gyűjtötte, tárolta és vizsgálta.

Diagramok

Lásd még:

 1. A Covid-19 kezeléséről
 2. Tanulmányok a Covid-19 letalitásról
 3. Az arcmaszkok bizonyítékai
 4. A posztakut („hosszú”) Covid-on
 5. A SARS-CoV-2 eredetéről

További frissítések angol vagy német nyelven.


Ossza meg ezt: Twitter / Facebook

WordPress.com.

Up ↑