Koronasta, mediasta ja propagandasta

Julkaistu: 19. maaliskuuta 2020
Kielet: DE, EN, ES, FI, FR, GR, HU, IT, RU, TR

Nykyiseenkin tilanteeseen soveltuu vanha ja todistettu propagandasääntö: mitä vähemmän tiedetään, sitä enemmän spekuloidaan. Tarkkaavaisille lukijoille tämä tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden arvioida eri medioiden ja kirjoittajien standardeja ja fokusta.

Voidaan kysyä esimerkiksi:

 1. Mitkä mediat vain uutisoivat koe-positiiviset tapaus- ja kuolemanluvut kysymättä, mihin nämä ihmiset todella sairastuvat tai kuolevat?

 2. Mitk√§ mediat tekev√§t otsikoita, kuten “21-vuotias jalkapallovalmentaja kuolee koronavirukseen”, ja mainitsee viimeisess√§ virkkeess√§ vain, ett√§ h√§nell√§ oli diagnosoimaton leukemia?

 3. Mitkä mediat käsittelevät niin kutsuttua ylikuolleisuutta, joka on edelleen normaalin rajoissa tai jopa sen alapuolella kaikissa maissa ja ikäryhmissä?

 4. Mitkä mediat kysyvät, kuinka monta odottamatonta keuhkokuumepotilasta on intensiivisen hoidon yksiköissä, ja mikä on heidän ikänsä ja terveysprofiilinsa?

 5. Mitkä mediat tarkistavat, kasvaako testipositiivisten henkilöiden lukumäärä yksinkertaisesti suhteessa kasvavaan määrään suoritettuja kokeita Рts. pysyykö se vakiona prosentteina?

 6. Mitkä mediat suosivat pelottavia kuvia viruksista, suojapuvuista ja arkuista todellisten tietojen, tosiasioiden ja taustatietojen sijasta?

 7. Missä medioissa keskustellaan yleisesti tunnetuista ongelmista virustesteissä ja erityisesti tällä hetkellä käytetyn virustestin puuttuvasta kliinisestä validoinnista?

 8. Mitkä mediat käsittelevät WHO:n ongelmallista roolia aiemmissa tapauksissa ja tässä tapauksessa?

 9. Mitkä mediat yrittävät tuoda poliittista tai geopoliittista näkökulmaa nykyiseen tilanteeseen?

 10. Mitk√§ mediat viel√§kin puhuvat ‚Äúbiologisista aseista‚ÄĚ, vaikka t√§m√§ skenaario on jo kauan sitten suljettu pois matalan kuolleisuusasteen ja kuolemaprofiilien perusteella?

Huhut bioaseista, jotka on käynnistetty useissa tilanteissa lähes 40 vuoden ajan, palvelevat ensisijaisesti geopoliittista ja psykologista tarkoitusta. (Katso myös: Biologisen sodankäynnin historia)

Yksinkertaisesti sanottuna, kuka tahansa, joka näyttää eksponentiaalisen kuvaajan testipositiivisten ihmisten ja kuolemantapausten lukumäärästä, eksyttää sinua (tai heitä itseään on petetty). Vain niihin, jotka esittävät todellisia kysymyksiä, tulee luottaa nykyisessä tilanteessa. Ja niitä ei ole paljon.

Swiss Propaganda Research:n haastattelemat l√§√§ketieteelliset ja sotilaalliset asiantuntijat suosittelevat, ett√§ nykyist√§ kehityst√§ analysoitaessa pidet√§√§n mieless√§ kolme mahdollista skenaariota (“kolme P:t√§”):

 1. Vaarallisen viruksen aiheuttama pandemia
 2. Median aikaansaama massapsykoosi
 3. Mahdollinen psykologinen operaatio

Esimerkkinä viimeaikaisesta psykologisesta operaatiosta, he mainitsevat Syyrian sodan toistuvat lavastetut kemiallisten aseiden hyökkäykset, joita OPCW:n ilmiantajat ja muut asiantuntijat ovat paljastaneet vuodesta 2019; mistä huolimatta massamediassa ei ole uutisoitu paljastuksia.

NSA:n ilmiantaja Edward Snowden on jo varoittanut, ett√§ koronakriisi√§ k√§ytet√§√§n maailmanlaajuisten valvonta- ja kontrollitoimenpiteiden massiiviseen laajentamiseen, jota ei tulla purkamaan my√∂hemmin. Argentiinalainen virologi Pablo Goldschmidt, joka asuu Ranskassa, puhuu “globaalista mediaterrorista” ja “totalitaarisista toimenpiteist√§”.

Covid19-pääartikkeliin →


WordPress.com.

Up ↑