Korona, média, propaganda

Közzététel: 2020. március 19.; Nyelvek: DE, EN, ES, FI, FR, GR, HU, IT, RU, TR

A jelenlegi helyzetben is érvényes a régi, jól bevált propagandaszabály: minél kevesebbet lehet tudni, annál több a spekuláció. Az ilyen helyzet azonban a figyelmes olvasónak lehetőséget kínál arra, hogy megítélje a különböző médiumok és szerzők komolyságát és irányultságát.

Érdemes megfigyelni a következőket:

 • Mely médiumok számolnak csupán pozitív teszteredményekkel és halálozási számokkal, anélkül hogy megkérdeznék, mitől betegedtek meg vagy mibe haltak bele ezek a személyek?
 • Mely médiumok hoznak olyan szalagcímeket, mint „Koronavírus-fertőzésben meghalt a 21 éves fociedző“, és csak az utolsó mondatban említik, hogy nem diagnosztizált leukémiában szenvedett?
 • Mely médiumok foglalkoznak a szokásos mértéket meghaladó halálozási aránnyal, amely minden országban és az összes korcsoportban még mindig a normális tartományban vagy az alatt van?
 • Mely médiumok teszik fel a kérdést, hogy hány beteg kerül váratlan tüdőgyulladással az intenzív osztályokra, és hogy ennek a körnek milyen a korcsoport és egészségi állapot szerinti összetétele?
 • A konkrét adatok, tények és háttérinformációk helyett mely médiumok közölnek inkább félelmet keltő képeket vírusokról, védőfelszerelésekről és koporsókról?
 • Mely médiumok beszélnek általában a vírustesztekkel összefüggő, ismert problémákról és konkrétan a jelenleg alkalmazott teszt hiányzó klinikai validálásáról?
 • Mely médiumok világítanak rá a WHO korábbi esetekben játszott problematikus szerepére?
 • Mely médiumok próbálnak valamilyen politikai vagy geopolitikai csavart belevinni a dologba?
 • Mely médiumok beszélnek még mindig „biológiai fegyverekről“, amikor ez a forgatókönyv a látványosnak aligha nevezhető halálozási arányok és profilok láttán már rég kizárható?

A lassan negyven éve minden alkalmat megragadva előrángatott biológiaifegyver-elméletnek elsődlegesen geopolitikai és pszichológiai funkciója van. (Lásd még: History of Biological Warfare)

Az SPR által megkérdezett orvosi és katonai szakértők azt javasolják, hogy a jelenlegi fejlemények elemzésekor három lehetséges forgatókönyvet tartsunk észben („a három P“):

 1. veszélyes vírus okozta járvány (pandémia);
 2. a média által indukált tömegpszichózis;
 3. potenciális pszichológiai hadművelet.

A közelmúlt pszichológiai hadműveleteire példa a szíriai háborúban állítólag többször is végrehajtott vegyifegyver-támadások; ezt 2019 óta az OPCW szivárogtatói és más szakemberek leleplezték, de a leleplezést a klasszikus médiumok alapvetően figyelmen kívül hagyták.

Tovább: Covid19


Megosztás: Twitter / Facebook

WordPress.com.

Up ↑